Så vet du att du har smittats av coronavirus

coronavirus behöver inte nödvändigtvis ge några symtom. När pandemin nådde Europa fick vi mycket mer information om detta virus. Inledningsvis trodde man inte att barn kunde smittas av coronavirus.

Ny forskning har visat att djur kan smittan människan. Det är inte så svårt som man kan tro. Kanske har din hund corona, om huden pussar dig kan du också få det.

handdesinfektion

Så kan smittan föras vidare. Du har förvandlats till en smittbärare. Många tror att corona och influensa är samma sak.

Influensa är en välkänd virussjukdom. coronavirus kan överleva i flera dagar. Även om du har en antibakteriell tvål så kan du smitta.

Vad är symtomen då du har smittas av coronavirus?

Det finns förstås symtom som vi nu känner till som symtom för Corona smitta. Många får en torr hosta. Om du har en kombination av dessa två är det ganska rimligt att tro att du kan ha smittats. Då bör du antingen stanna hemma tills du är symtomfri eller söka hjälp.

Andra symtom påminner om vanliga influensa symtom. Du kan till exempel få ont i leder och ha ont i huvudet. Vissa drabbas av svår trötthet. Vid andningsbesvär måste du söka hjälp. Rätt diagnos i rätt tid kan rädda liv.

coronavirus slår olika

Du och din granne kanske reagerar helt olika på coronavirus. I USA har man noterat att folk tappar luktsinnet då de blir smittade av viruset. I Sverige verkar vi ha klarat oss ifrån det.

Man vet inte hur man kommer att reagera när man smittas av det nya viruset. Det är olika hur svårt sjuk man blir.

Behöver du testa dig?

Kanske är det dags, särskilt om du har flera symtom samtidigt? Det kan vara bra att testa sig om man har cononavirus. Då vet du i alla fall hur det ligger till.

Det beror på hur din levnadssituation ser ut. Se till att inte umgås så mycket med andra när du är sjuk. Efter ett tag är du frisk igen och då kan du leva som vanligt.

Man brukar rekommendera att dricka vatten och att vila. Ditt immunförsvar jobbar mot viruset, men du kan skynda på processen genom att äta C-vitamin. Du kan öka dosen till 5 gram C-vitamin om dagen om du blir smittad.

Många i USA har börjat att konsumera kolloidalt silver flera gånger om dagen för att försöka att bekämpa corona. handrengöring Preparatet finns även i Sverige.

Kolloidalt silver kan användas för att spraya grönsaker och frukt från affären och låta självtorka. Då dör viruset. Många uppskattar fabrikaten IONplus och Holistic.