Du vet väl att du kan skydda dig mot coronavirus på din arbetsplats

Kanske oroar du dig för coronavirus på jobbet? Det är enkelt att skydd mot coronavirus. Välj de metoder som fungerar.

Handsprit är inte ditt bästa skydd mot coronavirus!

antibakteriell

Myten har levt kvar i många år. Handspriten tog till och med slut på apoteket. Man behövde dock inte köpa handspriten.

Om du vill vara skyddad mot coronavirus så måste du tvätta händerna. Alkoholen är överflödig. Alkosprit är ingen match för influensavirus.

Du kan få torr hud av handsprit. Först dödar den alla bakterier vi har på huden som där skyddar oss mot virus. Många virus överlever spriten och nu finns inga bakterier som angriper dem.

Vad som är mycket värre är att alkohol torkar ut händerna. Fettet löses upp. Det kan leda till svåra hudproblem på dina händer. Är det dessutom en alkogel så lägger den på ett lager kemiskt ämne på huden varje gång.

Den katjoniska handspriten är mycket mildare mot din hy.

Hoppa över handspriten och köp en bra bakteriedödande tvål istället. En antiseptisk tvål, som tex. Döda alla bakterier med Smittstopp antiseptisk tvål.

Använd en bakteriedödande tvål

Arbeta in rutiner för handtvätt. Det är ju inte säkert att dina kollegor är lika noga som du. Det är på liv och död just nu.

Genom att ställa ut bakteriedödande tvål i kök och på toaletter kan du få fler att ta detta viktiga steg. handdesinfektion Tala om för alla andra hur viktigt det är med en god hygien.

Har du använt antibakteriell spray för ytdesinfektion?

Desinficera rätt för att få ett gott skydd mot coronavirus. Du måste vara uppmärksam och försiktig. Var extra uppmärksam när du är på jobbet.

En antibakteriell spray kan användas överallt. Om du gör det till en rutin tänker du inte på att du gör det. När du har tvättat händerna bör du ta med dig din bakteriedödande spray och spraya med den innan du tar i ett handtag.

Du kan också spraya med antibakteriell handdesinfektion direkt på dina händer. På så vis får du ett extra skydd. Det här kan fungera mycket bra då du köper en produkt som är särskilt till för att ta kål på coronavirus.