Vilka handdesinfektionsmedel fungerar mot coronavirus?

Coronaviruset gör att vi känner oss rädda, det är inte så konstigt. De flesta känner någon som tillhör en riskgrupp. Man kan tycka att det är skäl nog att använda handdesinfektionsmedel.

Använd bra handdesinfektion

Det är känt att handsprit inte hjälper så bra mot corona. Sjukdomen drabbar alla på olika sätt.

Oftast är det svårt att säga vem som för smittan vidare. Nu måste vi vara noga med handdesinfektion. Genom att använda handdesinfektionsmedel på ett bra sätt så kan du begränsa smittan.

Använder du rätt typ av handdesinfektionsmedel?

Många tror att det räcker med handsprit som desinfektion. Det är känt att handspriten inte dödar alla virus. Om det till exempel rör sig om förkylning, vinterkräksjukan eller influensa är det här inte ett fungerande virusskydd. Lär dig mer om handtvål eller börja använda vattenbaserad handdesinfektion.

Se efter om du har en antiseptisk tvål i köket. En bakteriedödande tvål är viktig. En antibakteriell tvål gör nytta hemma.

handdesinfektionsmedel

Desinfektionssprit är inget du behöver i ditt hem. desinfektion spray Det är inget problem att det är slut. Oftast räcker det med tvål för att få handdesinfektion.

Om du har känslig hy så kan du använda en vattenbaserad handdesinfektion.

Det som känns starkt är inte alltid bästa vapnet mot coronavirus

Risken finns att coronavirus överlever ändå. Du kan få torra händer. Tänk på det om du ofta spritar dina händer. Oftast är handsprit bättre!

Det är också viktigt med god ytdesinfektion

Om du har en bra antibakteriell spray hemma så får du ett extra skydd. Dörrhandtag är en vanlig smittokälla. Om du är utomhus så kan du öppna dörren med foten. Prova att använda handskar.

Inomhus kan du använda sprayen som ett komplement. Det ökar ditt virusskydd hemma. Fyll på ditt lager av antibakteriell spray så att det inte tar slut.

Det kan till exempel vara bra att ha bakteriedödande spray för ytdesinfektion i köket på diskbänken. Med den kan du spraya allt som kommer in i ditt hem från affären innan du ställer varorna på hyllor och i kylskåpet.