Vet du hur du ska desinficera med ytdesinfektion

Den rådande pandemin gör att många känner oro. Då ingen har tidigare erfarenhet av detta blir det lätt förvirring. Regeringen stakade tidigt ut en egenhändigt komponerad väg gällande coronaviruset. Men oavsett vad som händer kan du se till att desinficera både händer och ytor för att skydda dig.

Så desinficera du på rätt sätt

Du kanske tror att handspriten är den bästa metoden att desinficera på? Det här kan verka som en otroligt effektiv handdesinfektion på grund av lukt och den starka känslan. Vissa virus överlever handspritning.

Om du vill använda handdesinfektionsmedel kan det vara klokare att välja en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray, som inte har alkohol. Detta bör dock vara utöver riktigt god handtvätt. Försök att tvätta händerna i minst 20 sekunder.

Om du vill ha ett bra skydd mot virus så ska du använda antibakteriell handtvål. Men kom ihåg att tvätta ofta. Gör till en vana att alltid tvätta händerna om du har varit utomhus. Uppvisandet av influensasymtom eller inte spelar ingen roll. Ha för vana att alltid använda tvål när du tvättar händerna hemma. Det ger en god desinfektion för dina händer.

Glöm inte bort ytdesinfektion

Runt omkring oss finns bakterier. Dörrhandtag har oftast mycket bakterier på sig. Smittan kan även komma in via produkter från affären.

Det måste du tänka på nu i dessa pandemitider. Du kan behandla matvaror, frukt, grönsaker och annat som du köper hem med bakteriedödande kolloidalt silver som är lätt att spraya på och låta torka och äta efteråt. Det har en mycket bra effekt. Den effektiva sprayen tar död på de flesta virus.

Skydda dig året om

Glöm bort apotekens handsprit. Du kan använda dig av riktigt bra antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion som ger dig gott skydd.

Se alltid till att ha bra bakteriedödande spray hemma. Se till att du har dessa produkter hemma året om. Sprayen får bara användas på säkra produkter.

handdesinfektion

Kommer det att göra någon skillnad med ytdesinfektion

Ja, det kommer att göra skillnad om du blir bra på att hålla dina händer och ytor rena med bra produkter för ytdesinfektion. Man kan föra coronaviruset vidare utan att veta om det. Därför måste du tänka på vad du tar i.