Ska du använda handsprit för att skydda dig mot pandemi?

Virus finns i många olika varianter. Höljet som utgör Coronaviruset har aldrig setts förut. Virustyper av den sorten är lättare att utrota. Handsprit är dock inte den bästa skyddsmetoden i detta fall.

desinfektion

Många drabbas av panik vid pandemi utbrott. Många ser detta som en ursäkt för att ha en god hygien för stunden. Att använda rätt typ av desinfektion kan vara avgörande vid en pandemi.

Tvål eller handsprit, vilket kommer att fungera bäst?

De festa tror fortfarande att handsprit är det bästa alternativet. Det är lätt att svara på. Virus omges oftast av ett hölje som tvål kan angripa. Då tvål löser fett så kan det räcka gott för att minska eventuell smitta.

Det står klart att regelbunden handtvätt är bättre än regelbunden användning av handsprit. Coronavirus har en viss typ av proteinstruktur som kan brytas ned av handspriten. Då det inte är en garanterad metod så ska du inte välja det som förstaval.

Handtvätt är dock inte överlägset handspriten, de båda metoderna ger ungefär samma resultat. Många kritiserar handspriten och menar att det finns bättre alternativ på marknaden.

Handdesinfektion utan alkohol ger ett bra resultat

Ibland kan handsprit överraska på ett negativt sätt. Du måste gnugga för att få bäst effekt. Annars får du inte den effekt du vill ha.

Då kanske du ska köpa en bakteriedödande tvål istället. Välj rätt desinfektion för att få ett bra virusskydd

Du vet väl att desinfektion inte är det bästa valet? Alla medel har olika verkan. Vid pandemier är det viktigare än någonsin att ha ett fullgott virusskydd.

Det är viktigt med bra rutiner för desinfektion

Det är inte bara då du upplever influensa symtom som du ska sätta in bättre desinfektion. Om du tvättar händerna regelbundet så är mycket redan vunnit. Det ger dig ett bra virusskydd.

dax

Det är inte ovanligt att man struntar i att tvätta händerna efter ett toalettbesök. Det är vanligt att resonera att det inte behövs om man ändå inte rör vid sig själv. För att begrensa smittspridning till andra rum bör du ändå tvätta händerna.

Du måste göra vad du kan för att få ett bra virusskydd

När vi drabbades av coronaviruset i Sverige var det många som trodde att det rörde sig om något som kan liknas vid influensa. Om man tittar på Italien så ser man ju hur allvarligt det var.

I dessa allvarlig fall hjälper det knappast med antibakteriell tvål. En antibakteriell spray kan du använda på många ytor. En enkel väg till ett bra virusskydd.

Produkterna som du använder måste vara både säkra och effektiva

Du kanske tror att det är bäst att köpa handsprit. handtvätt Men det här är inte helt sant. Handsprit kan inte döda alla virus. Då kanske du tror att du har ett virusskydd som du inte har.

Skydd handlar om mer än att vara bakteriefri. Du vill ju inte använda ett handdesinfektionsmedel med alkohol som är så starkt att det skadar din hud. Prova med produkter som du faktiskt tål att använda. Det gäller särskilt om du ska gnugga in det flera gånger dagligen.

Tänk på att välja vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion. Nu finns Smittstopp och Forte handdesinfektion på nätet. Den kan du använda för dina händer.

Du kan spraya grönsaker med kolloidalt silver och ändå äta dem när sprayen har torkat. Det betyder att du kan äta det som du annars skulle behövt slänga.

Spray för desinfektion kan användas när som helst på året. Den kan komma fram i många olika sammanhang när du behöver vara lite extra noggrann med hygienen.
Då vi sedan tidigare vet hur vi ska använda oss av tvålen är vi mycket mer bekväm att använda den. Antibakteriella medel finns som sprayer också.

Då är det dags att börja vara noggrann!

Många gör misstaget att vänta för länge med sin handdesinfektion. Om du redan har vanan inne för att tvätta händerna så är det ingen fara.

Det finns alkoholfria varianter som är mycket bättre än handsprit. Alla pandemi är olika men om du använder tvål och vatten tillsammans med en bakteriedödande spray så har ett gott skydd.

Det finns skonsamma alternativ

Tänk på att bakteriedödande spray med alkohol kan ha en slitande effekt på händerna som blir mycket obehaglig. Om du använder desinfektionssprit som torkar ut huden kan det leda till sår. Det kan göra väldigt ont.

Öppna sår är virusets bästa vän. Det är viktigt att tänka på innan du börjar att använda handsprit vid en pandemi. Smittstopp, Forte och Pandemstop har till viss del ersatt användandet av handsprit mot coronaviruset. Det torkar inte ut huden.