Det går inte att döda coronaviruset med handsprit så köp något som fungerar istället

Vården behöver handsprit för att döda bakterier, mot coronavirus fungerar det inte. Handsprit är verkningslöst mot coronaviruset.

Försäljningen är enorm och säljande företag säger inget till kunderna om detta.

Skall man ta död på coronaviruset så skall man använda handsprit påstår många hemsidor.

man brukar påstå att coronaviruset är ett annorlunda virus med fettlösligt skal som alkoholen löser upp och sedan länkar man till en säljare som ger provision på alla köpare man skickat.

Varning – handspriten ökar risken att smittas av coronaviruset

Verkligheten är sådan att handspriten dödar alla bakterier på händerna, samma bakterier som angriper och skyddar mot coronaviruset. Fettet i hudens porer tvättas delvis bort av alkoholen.
I samma ögonblick handspriten torkat är händerna helt utan skydd mot coronaviruset.

Däremot fungerar vattenbaserad handdesinfektion utmärkt. Man kan köpa alkoholfri handdesinfektion på prisad.se och köpapris.se med flera.Där finns också antibakteriell handtvål för handtvätt och ytdesinfektion för desinfektion av ytor, dvs utan glycerin.

virusskydd

Professor i bakteriologi uppmanar alla privatpersoner att kasta all handsprit

Desinfektionssprit är för svagt för att döda coronavirus. Klara besked från överläkaren och professorn i klinisk bakteriologi, Agnes World:

Handsprit har endast effekt mot bakterier och är verkningslöst mot virus.
– Kasta all handsprit är hennes uppmaning.
– Alla flaskor med handsprit jag hittar på arbetsplatser och liknande kastar jag direkt. Handspriten behövs däremot inom vården och på sjukhus.

https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/professorn-sluta-med-handsprit/

Hemtillverkad handsprit kan vara farlig

Coronaviruset kan inte dödas med hemmablandad handsprit.

På nätet spridd recept hur man blandar egen handsprit av denaturerad T-sprit.
Denna illaluktande blandning skall sedan användas på händernas känsliga hud i veckor.

Inte bara privatpersoner utan även tidningar sprider dessa recept. Försäljningen av T-röd slår alla tidigare rekord.

Problemet är till att börja med att handsprit inte fungerar mot coronaviruset. Vad man gör är att döda hudens bakterier som annars skulle angripa coronaviruset.

Denaturerad sprit är verkligen inte avsedd för hudvård. Mer coronavirus info. Denatureringsmedel är tillsatt för att göra T-röd odrickbar. Sean färgas T-spriten med färgämne.

Det finns nog ingen hudläkare som skulle godkänna användande på händerna.

Blanda din egen handdesinfektion som är identisk med köpt

På marknaden finns koncentrat under namnet PandemStop till att blanda 1/2 liter och 5 liter Handdesinfektion och Ytdesinfektion.

Svensktillverkad kvalitetsprodukt från godkänd tillverkare i konsumentförpackning, bara att balanda med vatten.
Nu lär det dyka upp en massa hemtillverkade produkter med stor risk att de är verkningslösa eller farliga, godkända tillverkare står under kemikalieinspektionens tillsyn.

Handdesinfektions är slut i hela landet, vem kan leverera?

Coronaviruspandemin har orsakat en kolossal efterfrågan på desinfektionsmedel, vanligast i form av virus- och bakteriedödande spray och desinfektionsmedel. Miljontals liter verkningslös handsprit har sålts till intet ont anande privatpersoner.

Desinfektionsmedel har tagit slut i hela Europa. Flaskor att fylla desinfektionsmedel i är slut i hela Europa. Även glycerin är slutsålt på de flesta ställen. Desinfektionsmedel innehåller biocider som dödar coronavirus, dessa är slutsålda.

I den takt det går att få flaskor och dunkar fylls de på med antibakteriell spray och säljs.

Handdesinfektion sälja av vissa företag utan att de kan leverera. Leverans “någon gång”, du hamnar i kö. Kunden får vänta och hoppas på leverans innan hen blir smittad.

När detta skrivs har i princip alla webbutiker slut på handdesinfektion och ytdesinfektion i normalstora förpackningar 500 ml. Flytande tvål som dödar coronavirus är också slut.

Men inte i dessa nätbutiker:
prisad.se
köpapris.se
allt-fraktfritt.se

Dessa butiker är små och säljer till sin egen kundkrets. Okända för de flesta andra. Inget av företagen är på sidan 1 i Google på Köpa Handdesinfektion.
Istället skickar Google besökarna till tomma butiker och nätapotek.