Coronaviruset är vår tids stora pandemi!

Många trodde att ryssen var vår stora fiende. Coronaviruset är en typ av pandemi som kan visa sig vara väldigt dödlig. Coronavirus är ett mycket förrädiskt virus. Det finns faktiskt flera viktiga saker som du kan göra redan nu!

Med ett starkt immunförsvar står du väl rustat mot sjukdomar och virus. Ester-C ger bäst resultat. Enklare och 10 ggr billigare är att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat som pulver och lösa ett kryddmått (1 gram) i lite kaffe eller annan vätska.

När det pågår en pandemi måste du tvätta händerna extra noga

Handkontakt är en orsak till att sjukdomar sprids. Vi glömmer att vi rör ansiktet. Om du har coronavirus på händerna som du sedan för till ansiktet så kan det vara kört.

Smittstopp

Använd inte vilken tvål som helst under en pandemi. Handsprit skyddar inte mot corona. Du behöver inte vänta på nya leveranser av handsprit från apoteket!

Det finns virus som överlever handspriten. Handsprit tvättar loss allt fett från händerna och dödar alla de bakterier som finns på huden och skyddar oss mot virus.
När man har spritat händerna så kan bakterierna slå till med full kraft. De bakterier som handspriten inte kan ta bort finns kvar. Du kan smittas med flera olika sjukdommar.

Handsprit orsakar ofta torra händer. Forte eller Smittstopp är mycket bättre alternativ.

Du kan även prova att använda bakteriedödande handtvätt. Byt ut din vanliga tvål mot en antibakteriell tvål istället. Ha en antiseptisk tvål i köket så att du inte glömmer att tvätta händerna när du ska hantera mat.

Det kan vara svårt att få leveranser av desinfektionsprodukter men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Begränsa din interaktion med andra människor

Denna pandemi hindrar oss från att leva våra vanliga liv. Det betyder dock att du minskar risken för att föra smittan vidare.

Vi har chansen att utrota pandemiN om alla hjälps åt. Stoppa Coronaviruset Det har vi sett från andra delar av världen.

Vi kan inte leva som vanligt under en pågående pandemi. Coronavirus sprids väldigt lätt. Många tror att det bara är dem med influensasymtom som smittas men så är det inte.

Så gör du för att desinficera ytor

Medel för ytdesinfektion är bra att ha oberoende av vad som händer. Det behöver inte vara mer avancerat än en bakteriedödande spray. Då är du bättre förberedd på en pandemi.

Se till att det som du beställer hem inte för någon smitta med sig. Tänk på att coronaviruset kan leva i 3 dagar på plast. Viruset kan föras vidare via varor.

Kör inte matinköp lika frekvent som tidigare!

Alla har olika sätt att hantera en pandemi på. Handlar du veckovis så kan du kanske träffa någon som har coronavirus och då blir du själv smittad. Prova att storhandla för att minska risken för smitta. Prova att använda engångshandskar som du sedan slänger bort.

Sydda dig så mycket som möjligt. Du kan exempelvis ta med dig den antibakteriella sprayen och använda den i bilen när du kör hem från affären. Det här kan fungera mycket bättre än handdesinfektionsmedel som handsprit.